tisdag, februari 26, 2013

Solarie för själen (Inzpira nr 1 2013)

Av någon anledning tycks vi människor få för oss att vintern är något som kommer samtidigt som adventspyntet åker fram. Ett vackert, vitt täcke av pudrigt vit snö som täcker landskapet när tomten traskar fram – och som sedan genast tinar när trettondagsafton passerat.

Så är ju oftast inte riktigt fallet,utan den verkliga vintern kommer lite senare än så, sådär i sportlovstider. Skidor och skridskor dras fram och pulkan slits blank undertill medan snöbollar yr i luften och en och annan snölykta och snöängel skapas, för att pynta allt det vita med ljuspunkter och lite hemgjord charm.

En annan sak som är ungefär lika omöjlig att undvika, är den där intensiva längtan efter ljus och färger som kommer i samma veva. Det nya året börjar och genast köper vi söta, färggranna primula och knallfärgade tulpaner att pigga upp våra hem med. Vi slänger ut adventsljusstaken, de mysigt murriga plädarna, kuddarna och julgardinerna och ersätter dem med knalliga färger och klara ljuspunkter. Blommorna får krukor i krispigt vitt och i sprudlande färgnyanser som gör det omöjligt att inte le och piggna till.

Kan det kanske vara så att vi helt enkelt gått i mentalt ide en sväng över jul, och när det nya året börjar är vi redo att åter välkomna ljuset. Vi sopar rent framför våra dörrar och bjuder in allt det nya, fräscha, sprakande ljusa och uppiggande. Det blir en konstgjord vår inomhus, långt innan snödropparna vågat sig upp i rabatterna utanför. Som en slags solarie för själen.

Då är det inte dumt att vi har så många härliga stunder framför oss i början av året. Alla Hjärtans Dag, påsk, pingst, Kristi Himmelfärdsdag – och alla skolloven, såklart! I detta nummer av Inzpira har vi fokuserat på skapande till just påsk, med allt vad det innebär av glada färger och smaskiga godsaker. Vi har riktigt djupdykt i pastelligt godis, söta prydnader och härliga, egengjorda pynt till hemmet.
Här finns idéer till påskkort med en liten gåva, inzpiration till en helt ny tavla, layouter som får kreativitetsimpulserna att jubla, och en vacker berättelse om en nystart i scrappandets tecken, samt mycket, mycket annat.

Vi hoppas att ni, liksom vi, verkligen ska njuuuta av detta härligt våriga nummer av Magazinet, och att ni får en riktigt fin, glad och minnesvärd påsk.

 Publicerad i Inzpira Magazine 1/13 - utgivningsdatum 26/2-13
Denna krönika fungerade som en korsning av krönika och ledare, därav den tydliga Magazine-anknytningen.


Inga kommentarer: